2012. szeptember 6., csütörtök

Szeptemberi gasztro programok

1. 21.Budavári Boresztivál
Szeptember 12-16.
A nyári horvátországi emlékek elevenednek meg a Budai Várban, ahol a díszvendég Horvátország jóvoltából a régiók jellemző alapanyagai, ételei kerülnek a tányérokra. Öt napon át a frissen szelt dalmát sonka és a délszláv konyha emblematikus fogásai csábítanak.
A hozzájuk illő könnyű horvát borok úsztatják meg a halat s mi jó falat: pljeskavica malvasiara és más felfedezésre váró ízre számíthatnak az éhes látogatók. A színpadon a Sonkaszeletelés spanyol bajnoka és a sonkaszelő verseny teszi teljessé a fesztivált, amelybe ugyanúgy beletartoznak az édesvízi halak, mint a szőlőcsősz piros pecsenyéje, a kézműves sajtok, sonkák, a házi rétes és a kürtöskalács. A borokra és a fiatal borászokra kíváncsi látogatók ötezerféle borból válogathatnak.

2.Kanizsai Bor és Dödölle fesztivál
Nagykanizsa,szeptember 7-8.
A dödölle a magyar konyha egyik tájjelegű étele. Elkészítése nagyon egyszerű, finom és meglehetősen laktató! Régebben a szegények eledeleként tartották számon,mindennapos volt az asztalon, pénzbe pedig nem került, hiszen a hozzávalóit megtermelték a kertben. Magyarország egész területén  ismert,csak nevében vagy az elkészítés módjában vannak különbségek. A Kanizsai Kulturális Központ, valamint Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület idén ismét,immár 9. alkalommal rendezi meg a Bor és Dödölle Fesztivált, amelyen főzőcsapatok és bordalnokok vetélkedhetnek egymással.További információ a honlapon: www.dodolle-fesztival.hu

3.Fóti szüreti nap és fröccsfesztivál
szeptember 16.
A felvonulás 13 órakor , az Óvodakerttől indul, és a Fáy Présházhoz érkezik. Kézműves játszóházak, íjászat, bátorságpróbák és egyéb családi programok várják az érdeklődőket. A szabadtéri színpadon folyamatos előadások,este pedig koncert szórakoztatja a közönséget.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...