Életemben először készítettem és ettem bárányt. Jelentem ha legközelebb is lesz rá lehetőség megkóstolom. Nagyon finom volt, nagy rajongója lettem.
Mivel még nem készítettem soha, nagyon sok újságot átlapoztam, és a neten is sokat nézelődtem, mire megtaláltam a legszimpatikusabbat.
Remélem jövő húsvétkor is ilyet eszünk. :)
HOZZÁVALÓK:
2 db bárányoldalas
só, bors
rozmaring
fokhagyma
petrezselyem
víz
olívaolaj
Elkészítés:
A tepsi aljába teszünk egy kevés olívaolajat, meg egy kevés vizet.
Sózzuk, borsozzuk az oldalast.
Megszórjuk a rozmaringágakkal.Betesszük sülni, 200 fokon, kb 1 óra.
A petrezselymet apró darabokra vágjuk, a fokhagymákat összezúzzuk(kb. 6-7db).
Ezt a keveréket elkeverjük olívaolajjal, majd mielőtt kivesszük a bárányt a sütőből, megkenjük vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése