2012. május 9., szerda

Barackmag

Anyukám nagyon szereti ezt a sütit,ezért most leginkább az ő kedvéért készült.Nagyon sok idő és türelem kell hozzá,mert nem egy gyorsan elkészülő édesség.Sokáig tart míg az ember belenyomogatja a tésztát a formába,mindet megkeni,majd összeragasztja...az életemet meguntam.Biztosan nem készül a következő 1évben barackmag nálunk.De azért finom...


Hozzávalók:


Tészta:
30dkg liszt
20dkg margarin
20dkg darált dió
15dkg porcukor
1kanál kakaó
1tojás
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd a barackmag formába nyomogatjuk,megsütjük.

Krém:
20dkg vaj
30dkg porcukor
ízlés szerint rum
10dkg dió
1dl tej

A vajat a porcukorral és tojással habosra keverjük,rummal ízesítjük.
A diót a tejben megfőzzük,majd a vajas krémmel összekeverjük.

2 megjegyzés:

  1. Ó, ezt én is nagyon-nagyon szeretem (és még formám is van:)). Köszi a receptet! (lementettem:))

    VálaszTörlés
  2. Szívesen,remélem ízleni fog:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...