Még tavaly készítettem ezt az ételt először,azóta már jó pár alkalommal megcsináltam.Mikor nem volt kedvem valami bonyolult vagy időigényes ételt készíteni,akkor mindig ez került az asztalra.
hozzávalók :
40 dkg burgonya
15 dkg füstölt sonka
2 tojás szétválasztva
1 gerezd fokhagyma
2-3 ek liszt
5-6 ek zsemlemorzsa
só, bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyákat tisztítsuk meg, és sós vízben főzzük puhára. Mikor megpuhultak, szűrjük le, és krumplinyomóval törjük össze.
Keverjük hozzá a tojások sárgáját, az apróra vágott füstölt sonkát, a zúzott fokhagymát és kevés borsot. A tojásfehérjéket pici sóval verjük keményre, és óvatosan forgassuk a burgonyához. Adjunk hozzá annyi lisztet, hogy vizes kézzel könnyedén kroketteket formálhassunk belőle.
A kroketteket forgassuk zsemlemorzsába, és forró olajban süssük szép aranybarnára.
Paradicsomos szósszal,vagy fokhagymás majonézzel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése