2012. május 23., szerda

Júniusi gasztroprogramok

1.Pünkösdi keszegfesztivál
Badacsonytomaj,május 26.
A programot a Badacsonytomaji Sporthorgász Egyesület szervezi,hogy minél több emberhez eljusson a kiváló ízű balatoni halak és azon belül is a fenséges keszeg híre.A program azoknak is szól,akik egyszerűen csak szeretik a Balatont vagy rajonganak a horgászatért.

2.Masinafesztivál
Cserépváralja,május 26-28.
Máshol sparhelt,nálunk masina!A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cserépváralján immár ötödik alkalommal rendezik meg ezt az ünnepet.Tíz helyszínen várják az érdeklődőket,hogy kóstolják meg a helyi ételkülönlegességeket.A rendezvény látogatása ingyenes.

3.Szentháromság-napi hegyi búcsú
Szigliget,június 2.
A kikötő melletti parkban horgászverseny,halászléfőző verseny,kirakodóvásár,kulturális programok szórakoztatják majd a nagyérdemű közönséget.

4.Csabai sörfesztivál és csülökparádé
Békéscsaba,június 7-10.
Minden lesz,mi szem-szájnak ingere.Az egyliteres söröskorsók mellett csülökpörköltfőző verseny,főzőpárbaj(Benke Laci bácsi kontra Norbi).A fesztivál vendége,Csehország 50fajta sörrel vonul ki.Nagyszámú könnyűzenei koncert,kiállítások,kézműves vásárok várják a vendégeket.
kép:google


5.Keceli meggyfesztivál
június.8-9.
A lekvárfőzés,a pitesütés,a meggyből készített italok(szörp,sör,bor,pálinka)és ételek kóstolása mellett az izgő-mozgók is jól szórakozhatnak:lesz kerékpáros túra több távon,kosárlabdagála,íjászat,meg persze a szokásos fesztiválkellékek:játszóház az ifjúságnak,kézműves foglalkozások,kiállítás és vásár,koncertek sokasága.

6.Ribizlifesztivál
Feldebrő,június.23.
Hetedik alkalommal rendezik meg a fesztivált a műemlék templom környékén és a Tájház udvarában.Lekvárfőzés,ribizliszentelés,termékbemutatók,kézműves vásár,borkóstoló várják az idelátogató vendégeket.

(Forrás:Vidék Íze magazin)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...