2012. május 4., péntek

Sós teasütemény

Még 2éve karácsony után az ajándékba kapott utalványaimból vettem meg  Varga Gábor,Gourmandia című könyvét.Nagyon jó döntés volt,imádom a könyvet nagyon sok receptet próbáltam már ki belőle,és eddig semmin nem kellett változtatnom.Ezt a sós teasüteményt már többször elkészítettem,most tesóm ballagására készült.

Hozzávalók:


tésztához:


200g vaj
100ml tejszín
375g liszt
2db tojássárgája
8g só

Díszítés:


tojás a kenéshez
mák
szezámmag
lenmag
szeletelt mandula
sajt
napraforgómag

Elkészítés:


Az összes hozzávalót mérd egy tálba,és gyúrd egyneműre a tésztát.Minél kevesebb ideig gyúrd a tésztát,mert könnyen "leég"(ezt akkor mondják mikor túl van gyúrva a tészta,kiolvad belőle a zsiradék,elkezd törni nem áll össze)
Akár kiteheted az asztalra is,úgy még könnyebb eldolgozni.Az így kapott tésztát vékony liszten nyújtsd ki kb.15mm vastagra,majd tedd egy tálcára,és tedd 1órára a fagyasztóba.Ha a tészta kifagyott,várd meg míg annyira felenged,hogy törés,deformálás nélkül fel tudd vágni.
Ha kissé felengedett,még fagyosan vágd fel,kend meg tojásfehérjével,majd szórd meg ízlés szerint díszítőanyagokkal.
Még fagyosan tedd be az előmelegített sütőbe.200fokon kb. 20-25perc alatt sül meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...