2012. május 24., csütörtök

Kakukkfüves fokhagymakrémleves

Nálunk így készül a fokhagymakrémleves.Már jó pár rossz receptet próbáltunk ki,de ez lett a nyerő.Imádom benne a kakukkfüvet,és a pirítóst.Párom kérésére készült most,imádja,két óriási tányérral azonnal evett.


Hozzávalók:
közepes vöröshagyma
dkg vaj
kb.10 gerezd fokhagyma(nagyok)
1,5liter húsleves
3ek.liszt
0,5liter tejszín
kakukkfű,szerecsendió,fehér bors

ízlés szerint reszelt sajt
Elkészítés:


Az apró kockákra vágott vöröshagymát vajon üvegesre dinszteljük.
Hozzáadjuk az apró darabokra vágott fokhagymát. Rövid ideig együtt pároljuk.
Liszttel meghintjük, felöntjük a húslevessel, és kb. 15-20 percig nagyon kis lángon főzzük.
Megfűszerezzük.
Botmixerrel összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt.
Éppencsak összerottyantjuk, és már tálalható is.
Reszelt sajttal és kakukkfüves pirított kenyérrel tálaljuk.
(Az kenyeret felkockázzuk,olívaolajon megpirítjuk és közben kakukkfüvet szórunk rá-fantasztikusan finom)

2 megjegyzés:

  1. Imádom a krémleveseket, nálam ez is nagyon nyerő!! Szoktam készíteni elég gyakran. :)

    VálaszTörlés
  2. Nálam is a krémlevesek a nyerőek,bárminél jobban szeretem,jelenleg abszolút a fehérbab krémleves a kedvenc:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...