2012. május 3., csütörtök

Túrós zserbó

A mai nap azzal telt hogy a tesóm holnapi ballagására sütöttünk.Szerencsére ma nem volt annyira meleg mint tegnap,így egész jól bírtuk a konyhát és a sütő melegét.Nekem ez az abszolút kedvenc sütim,a diós zserbót már meg sem eszem.Sikerült szerezni házi túrót,elmondhatatlanul finom volt tőle.


Hozzávalók:


tészta:
50dkg liszt
20dkg vaj
15dkg porcukor
2dkg élesztő
tej
3tojássárgája

töltelék:
1kg túró(a recept szerint 75dkg,de 1kg-val jobb)
35dkg cukor
2ek.liszt
2dkg vaníliás cukor
csipet só
3tojásfehérje

Máz:
8ek.porcukor
2ek kakaó
dió nagyságú vaj
3ek.forró víz

Tészta:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés tejben,majd az 50dkg liszttel,a 20dkg vajjal,a 15dkg porcukorral és a 3tojássárgájával összegyúrjuk és 3egyforma részre osztjuk,tepsi nagyságúra kinyújtjuk.

Töltelék:
Az 1kg túrót,35dkg cukrot,2ek.lisztet,vaníliás cukrot,a csipet sót és 3tojásfehérje habját összekeverjük.Ezzel a töltelékkel rétegezzük(tészta,töltelék háromszor)Előmelegített sütőben 200fokon készre sütjük.


Máz:
A8evőkanál porcukrot,a 2ek.kakaót,a vajat 3kanál forró vízzel összekeverjük,és még a forró süteményre kenjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...