Én imádom,egyszerű és nagyszerű leves.Mikor gyorsan kell valamit összehozni akkor ez készül nálunk.
Hozzávalók:
1közepes vöröshagyma
2gerezd fokhagyma
8ek.olaj
3virsli
1ek.rétesliszt
1mk. pirospaprika
1csapott kk. só
1mk. őrölt bors
1kk.majoránna
70dkg kelkáposzta
2dl tejföl
pár szem krumpli
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítom,és külön-külön fölaprítom.A vöröshagymát 3ek. olajon megfonnyasztom,majd gyorsan a fokhagymát is hozzáadom.
A virsliket felkarikázom és rádobom a fokhagymás alapra a felkockázott krumplikkal együtt.
Alaposan összeforgatom,majd amint a virslik széle kissé megpuhul ,a liszttel meghintem,összekeverem.Egy villanásnyi ideig hagyom hogy a liszt csekélyke színt kapjon,a paprikával a színét is megadom.Majd kb. 4dl vízzel felöntöm,sózom,borsozom,majoránnával fűszerezem.
A kelkáposztát félbevágom,kitorzsázom,majd ujjnyi vastag csíkokra metélem,és a levesbe szórom.
Amikor a krumpli és a káposzta is megpuhult,akkor a levéből kimerek egy nagyobb csészébe,elkeverem a tejföllel,és visszaöntöm a levesbe.Épp csak forralok rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése