Ezt a sütit a mamám szokta készíteni,és fantasztikusan finom.Most kivételesen én is elkészítettem,mivel rengeteg rossz és hibás alma van itthon.Sajnos a fotó nem lett a legszebb mert a régi géppel készült(az újnak pár napig nem találtam a töltőjét)
Érdemes kipróbálni nagyon jó édesség!
Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt
20 dkg Rama
20 dkg cukor
2 tojás
1 cs sütőpor
1 pohár tejföl
Töltelék:
2 cs tejszín ízű pudingpor
5 dl tej
15 dkg porcukor
25 dkg Rama
1,5 kg alma
kevés fahéj
tortabevonó
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és három lapot sütünk belőle. A lapokat sütőben kb. 5-8 percig sütjük. A tejben megfőzzük a pudingport. A margarint a cukorral összekeverjük, és ha kihűlt a puding, a kettőt összekavarjuk.
Az almát lereszeljük, és addig pároljuk, amíg a leve elpárolog. Pici fahéjat teszünk bele. Az alsó lapra tesszük az almát, utána a lapot és a krémet, majd a harmadik lapot.
A tetejére tortabevonót olvasztunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése