A nagymamám az állandó készítője ennek a sütinek,egyenlőre még nem tudtuk megunni.Egy-két nappal a fogyasztás előtt érdemes elkészíteni,mert úgy fognak a lapok megpuhulni,és jó ha hideg helyen tároljuk.Annál finomabb minél többet állt a süti.
Hozzávalók:
45 dkg liszt
3 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 db tojás
6 ek tej
2 ek méz
1 kk szódabikarbóna
Krémhez:
8 dl tej
1 cs vaniliás pudingpor
1 cs csokis pudingpor
4 ek liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
Tetejére:
1 tábla tortabevonó
Elkészítés:
A tésztához a margarint, a porcukrot, a tojást, a mézet és a tejet gőz fölött simára keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert liszthez, és jól összedolgozzuk.
Lisztezett deszkán 3 vékony lapot nyújtunk belőle. Forró sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük őket egymás után.(kb.200fok) (Akár több nappal a töltés előtt is megsüthető.)
A krémhez mindkét fajta pudingot elkeverjük 2-2 ek lisszttel, és megfőzzük 4-4 dl tejben, majd kihűtjük.
A margarin és a porcukor egyik felét a kihűlt csokis pudnighoz keverjük, a másik felét pedig a vaníliáshoz.
Miután elkészültünk a krémekkel, betöltjük a lapokat, tetejét csokimázzal bevonjuk.
Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük. .
Nagyon szeretjük mi is!!!
VálaszTörlés