2012. április 11., szerda

Tejfölös karika

Előszőr ezt az édességet Erzsébet napra készítettem el még tavaly.Eléggé megosztotta a családot, az egyik felének(akik nem szeretik annyira az édeset)nagyon ízlett,a másik fele a családnak azt mondta hogy még egy kis cukrot elbírna. Szerintem jó így is,de a recept variálható. Még egy régi Tina újságban találtam rá a receptre.


Hozzávalók:

25 dkg liszt
18 dkg hideg vaj
4 ek tejföl
1 tojássárgája
5 dkg koronás díszítő szórócukor

Elkészítés:

A lisztet a feldarabolt vajjal meg a tejföllel a robotgép gyúrópálcájával összedolgozzuk, majd gyors mozdulatokkal sima tésztává összegyúrjuk. Folpackban kb. 1 órára a hűtőbe állítjuk.
A tésztát liszttel vastagon megszórt deszkán kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és kb. 4 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. Ezek közepéből 1-1 kb. 1cm-es kört szúrunk ki, hogy karikákat kapjunk.Megkenjük a tojássárgájával, majd egyenletesen meghintjük a szórócukorral.
A karikákat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, majd meleg sütőbe toljuk és megsütjük.(kb.175fok)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...