2012. április 5., csütörtök

Humusz

Hétfőn a barátnőmmel találkoztam,az egész napot együtt töltöttük,mivel nagyon ritkán találkozunk.Délután mikor kezdtünk megéhezni,akkor ő csinált egy fantasztikus avokádókrémet,mellé kenyeret pirítottunk és humuszt is ettünk.Fantasztikus volt.A tegnapi napon már nagyon vágytam arra hogy újra humuszt ehessek,és úgy döntöttem csinálok is.Pénteken úgysem eszek/eszünk húst,így reggelire vagy délután szuper lesz.A NoSaltyról származik a recept.


Hozzávalók:

1 bögre csicseriborsó
1 tk só
1/2 tk feketekömény
2-3 ek tahini
2 gerezd fokhagyma
1 tk örölt római kömény
2 db citrom leve
2 dl olívaolaj
víz

Elkészítés:



A csicseriborsót legalább egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, de még jobb, ha 2-3 napon kersztül hagyjuk a csírázást megindulni.
 (Ha ezt a módot választjuk, akkor minden nap leöntjük az áztatólevet és mielőtt friss vizet tennénk rá, átmossuk a csicsriborsót.)
A beáztatott borsót annyi vízzel tesszük fel főni, hogy épp ellepje.
Sóval és a fekete köménnyel együtt kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
A tűzről levéve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd az összes többi hozzávalóval együtt pépesre turmixoljuk.
 Ha túl sűrű lenne az állaga, akkor némi vízzel krémes állagúra hígítjuk.
Tálaláskor egy tányérra halmozzuk. Olívaolajat csorgatunk rá és megszórjuk némi pirospaprikával.
Pirított kenyérrel együk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...