2012. április 28., szombat

Foltos kávés kocka

Ezt a receptet egy régebbi Tina magazinban találtam.Óriási adag lett belőle,bár nem volt gond mert névnapra készült,így hamar el is fogyott.


Hozzávalók:

10 dkg ét csokoládé
2 ek instant kávé
50 dkg vaj vagy Rama
50 dkg kristálycukor
csipet só
8 tojás
75 dkg liszt
2 cs sütőpor
2,5 dl +3 ek tej
tejszín a díszítéshez
4 ek forró víz

Elkészítés

A csokoládét durvára aprítva megolvasztjuk, gőz fölött. A kávét feloldjuk a forró vízben. A vajat a cukorral meg a sóval a robotgép habverőjével krémesre keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és 2,5dl tejjel váltakozva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát három adagra osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a csokoládét meg a kávé felét, a második adagba beledologozzuk a maradék kávét. A harmadikba belevegyítjük a megmaradt tejet. A háromféle tésztát váltakozva zsiradékkal kikent tepsibe halmozzuk, és villával márványosra keverjük.
Előmelegített sütőben sütjük.

sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...