Ezt a levest 8-10éve rendszeresen készíti anyum,nagyon nagyon szeretjük.Régebben hasonlót a menzán ettünk,bár ott ennyi zöldség sajnos nem volt benne.Vasárnap elég gyakori étel nálunk,mindenkinek csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
1-1fehér-és sárgarépa
1kisebb zeller
1kisebb hagyma(egészben)
1/2fej karfiol
20dkg borsó
2krumpli
3-4szem gomba
30dkg darált hús
fűszerek:só,bors,kakukkfű,bazsalikom
Elkészítés:
A répát,fehérrépát,zellert felkockázzuk majd a hagymával együtt feltesszük főni.
Ha ezek félig megpuhultak akkor hozzáadjuk a borsót,a felkockázott krumplit,és a felszeletelt gombát és a rózsáira szedett karfiolt.
A darált húst megfűszerezzük és beleszaggatjuk a levesbe,ízlés szerint fűszerezzünk.Készre főzzük az egészet,majd petrezselyemzölddel megszórjuk.
Bármilyen zöldséget bele lehet rakni,nekünk volt egy kis kelkáposztánk azt is beledobtuk.
Gasztobloggerek figyelmébe ajánlom.
VálaszTörlésÚj gyűjtőblog indult, Bloggerek Világa címmel, lehet jelentkezni!
http://bloggerek-vilaga.blogspot.com/
Finom ez a húsleves, de miért török?
VálaszTörlésHa már martinelli ajánlotta a gyjltőblogját, én is felhvom a figyelmedet az enyémre: Gasztobloggerek színe-java http://gasztrobloggerek.blogspot.com/
Kedves Hobbychef,
VálaszTörlésNem tudom miért pont törökhúsleves,mifelénk így hívják és elég sokan készítik..
Az ajánlást köszönöm,jelentkezem:)