2012. április 23., hétfő

Törökhúsleves

Ezt a levest 8-10éve rendszeresen készíti anyum,nagyon nagyon szeretjük.Régebben hasonlót a menzán ettünk,bár ott ennyi zöldség sajnos nem volt benne.Vasárnap elég gyakori étel nálunk,mindenkinek csak ajánlani tudom.

Hozzávalók:
1-1fehér-és sárgarépa
1kisebb zeller
1kisebb hagyma(egészben)
1/2fej karfiol
20dkg borsó
2krumpli
3-4szem gomba
30dkg darált hús
fűszerek:só,bors,kakukkfű,bazsalikom

Elkészítés:
A répát,fehérrépát,zellert felkockázzuk majd a hagymával együtt feltesszük főni.
Ha ezek félig megpuhultak akkor hozzáadjuk a borsót,a felkockázott krumplit,és a felszeletelt gombát és a rózsáira szedett karfiolt.
A darált húst megfűszerezzük és beleszaggatjuk a levesbe,ízlés szerint fűszerezzünk.Készre főzzük az egészet,majd petrezselyemzölddel megszórjuk.
Bármilyen zöldséget bele lehet rakni,nekünk volt egy kis kelkáposztánk azt is beledobtuk.

3 megjegyzés:

  1. Gasztobloggerek figyelmébe ajánlom.
    Új gyűjtőblog indult, Bloggerek Világa címmel, lehet jelentkezni!

    http://bloggerek-vilaga.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  2. Finom ez a húsleves, de miért török?
    Ha már martinelli ajánlotta a gyjltőblogját, én is felhvom a figyelmedet az enyémre: Gasztobloggerek színe-java http://gasztrobloggerek.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  3. Kedves Hobbychef,
    Nem tudom miért pont törökhúsleves,mifelénk így hívják és elég sokan készítik..
    Az ajánlást köszönöm,jelentkezem:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...