2013. május 14., kedd

Májusi gasztroprogramok

1. Pálinkafesztivál a belvárosban
Budapest, Erzsébet tér, május 16-19.
Nyolcadszor rendezik meg a Budapesti pálinkafesztivált, ám ezúttal a Vár helyett az Erzsébet téren. A Design Terminál mögötti parkban kóstolhatunk bele a legjobb pálinkákba: köztük az "Év pálinkájába", amit az idén- a szilva és a barack után meggyből főznek. A különleges párlat tíz hazai főzde tizenkét prémium meggypálinkájának blendjeként áll össze, s az idén is díszdobozba csomagolják.

2. Pünkösd a Nivegy-völgyben
Zánka, május 17-20.
A Zánka Nivegy-völgyi Borút Egyesület 2013-ban is megrendezi borünnepét a Balaton-felvidék egyik legszebb vidékén. A részt vevő nyitott pincék: Antmann Családi Pincészet, Cse-ki Borpince, Dobosi Pincészet, Fenyves söröző, Lídia Borház, Molnár Családi Pincészet, Papince, Péringer Pince, Theodora Étterem, Zöldgolyó tekéző, Zsóka fogadója étterem és panzió. Egyik helyszíntől a másikig kis vonattal vagy kisbuszokkal lehet eljutni.

3. Grillázs Majális
Lajosmizse, május 26.
A Magyar Grillázs Szövetség szervezi idén is a 4. Grillázs majálist, versenyt, és vásárt. A magyar cukor napján Magyarország legjobb égetett cukortorta készítői mérik össze tudásukat, mérettetik meg magukat a szakma és nagyközönség előtt.

4.Gourmet Fesztivál
Budapest, Millenáris park
május 30-június 2.
A hazai éttermek élmezőnyének  kínálatát kóstolgathatja a közönség soron következő Gourmet Fesztiválon. A kiemelt téma a gulyás lesz, amit minden résztvevő étterem elkészít valamilyen formában: legyen az leves, terrine, pörkölt, hab vagy krém. A mintegy száz kiállító felét a legjobb hazai éttermek adják, mellettük borászatok, cukrászdák, gourmet-boltok vonulnak fel. A Millenárisra települ többek között a Costes, a Chateau Visz, a La Mareda, az Olimpia, a Pomo d'Oro, a Ráspi, és a Viator Apátsági Étterem


forrás: Magyar Konyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...