2013. július 22., hétfő

Kapros húsgolyó

Vasárnapi ebédünk volt, sok-sok finom kaporral. Pár évvel ezelőtt a Nők Lapja Konyhában néztem ki, és már jó párszor elkészítettem.


Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús
1 tojás
1 nagy csokor kapor felaprítva
2 dl tejföl
1 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
2 szelet fehér kenyér
só, bors, olaj a sütéshez

Elkészítés:
A hagymát reszeljük le, keverjük el a hússal. Adjuk hozzá a tojást, a beáztatott, lecsöpögtetett kenyeret, a felaprított kapor felét.
Sózzuk, borsozzuk, gyúrjuk össze a masszát, formázzunk belőle gombócokat, és süssük ki forró olajban. Keverjük el a tejfölt a tejszínnel, adjuk hozzá a kaprot. Sózzuk. Öntsük a szószt egy serpenyőbe, helyezzük rá a gombócokat, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percet.
(ezt a sütést nem szeretem, mert elfől nagyon a tejszínes szaft, és anélkül nem ízlik annyira nekünk)

1 megjegyzés:

  1. Kedves webmester,

    Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    Tünde
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...