2012. július 15., vasárnap

Bolognai máj

Valami egyszerűt és gyorsat szerettem volna+eltüntetni a sok máj egy részét a fagyasztóból.


(elnézést a képminőségért,de az új gépem nem töltött fel időben)
Hozzávalók:
40dkg máj
hagyma
15dkg gomba
25dkg kemény paradicsom
olaj
1,5dl fehérbor

fehérbors
csipet bazsalikom
Elkészítés:

  1. A májat megmossuk, és 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk.
  2. A megmosott gombát vékonyra szeljük, a szalámit pedig csíkokra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, és nyolcadokra vágjuk.
  3. Serpenyőben forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a májat, és állandóan kevergetve, 5 percig pirítjuk. Ezután beletesszük a gombát, a szalámit, és néhány percig még együtt pirítjuk.
  4. A paradicsomot is hozzáadjuk, ráöntjük a bort, sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük, majd néhány percig a tűz fölött rázogatva készre pároljuk.
  5. Sós vízben kifőtt spagettivel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...