2012. július 6., péntek

Szójaszószban pácolt oldalas

Kiskoromban nem szerettem az oldalast, mert édesanyám megtűzdelte fokhagymával és csak natúran megsütötte. 1-2 évvel ezelőtt valahol megkóstoltam a pácolt verziót,  azóta pedig szívem szerint minden hónapban készítenék valamilyen oldalast. Fantasztikus. Most sütőben sütöttem, de már készült nálunk grillen is. Krumpli volt hozzá a köret, a hús páclevében sült a sütőben.


Hozzávalók:
80dkg oldalas
5ek. szójaszósz
2ek. sűrített paradicsom
4gerezd fokhagyma
kevés gyömbér
só,bors
kevés olaj

Elkészítés:




A szójaszószt,a paradicsomot,az olajat,a gyömbért összekeverjük egy nagyobb tálban. A fokhagymát összezúzzuk és az előzőekhez adjuk.
Az oldalast ebbe a mártásba tesszük egész éjszakára.
Mielőtt megsütnénk az oldalast sózzuk , borsozzuk, de vigyázzunk a sóval mert a szójaszósz eleve sós.
A megmaradt páclevet öntsük a húsra.
Mossunk meg 8-10 db krumplit, vágjuk félbe és tegyük a hús mellé.
Tegyünk rá alufóliát,  és süssük meg. A sütés vége előtt az alufóliát vegyük le a húsról, és pár percig pirítsuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...