2012. július 5., csütörtök

Nyári Balatoni Gasztro Programok

kép:google

A nyár kiemelt turistacélpontja a Balaton, ahol idén is számos program, fesztivál csábít.Remélem legalább az egyik programra eljutok.:)

1.Balatoni halételek fesztiválja
Balatongyörök,a mólónál,július 7-8.
Az első ízben megrendezett fesztiválra környékbeli vendéglátóhelyek települnek ki : lesz halas rétes, halkolbász, sült keszeg, egészben sült süllő, füstölt pisztráng és halászlé is. A szervezők az egészségmegőrzésre is szeretnék felhívni a figyelmet, ezért szombaton egészségügyi szűréseken is részt vehetnek a látogatók.

2.Balatonföldvári Térzene fesztivál
Balatonföldvár, Jubileumi tér, Fesztivál tér, Július 4-7.
Módos Attila évről évre előrukkol-olykor ételekhez fűződő legendákkal is megspékelt-Földvár környéki különlegességekkel. Idén bálványosi babgulyás-fantáziát, kőröshegyi böllérmájat és földvári bazsalikomos töltött paprikát készít.

3.Bor-Kikötő
Siófok, Rózsakert-Hajóállomás, július 23-29
Idén is kikötnek 22 történelmi borvidék borászai a Siófolk Fesztivál Felvezető rendezvényeként, és bemutatják, hogy az eltelt egy év alatt milyen szép és varázslatos borok születtek a pincéikben, de természetesen elhozzák az előző évek büszkeségeit is. A magyar borokkal a magyar konyha utánozhatatlan ízei is képviseltetik magukat Siófokon, és a programok között idén sem marad el a Borkirálynő-és a Fesztivál Bora-választás.

4.Bor és Kenyér Ünnepe
Siófok,Rózsakert-Hajóállomás, augusztus 18-20
A Bor és Kenyér ünnepe  a régió egyik legjelentősebb idegenforgalmi eseménye, amely hagyományosan az államalapítás nemzeti ünnepe köré szerveződik. A hajóállomásnál kialakított borudvarba Magyarország történelmi borvidékeinek pincészetei hozzák el a legjobb boraikat, amelyek mellett megkóstolhatók a helyi pékségek termékei, finomságai is. A programsorozatot kézműves vásár, mesterségek bemutatói, valamint gasztronómiai különlegességeket kínáló vendéglátóhelyek színesítik. A színpadon művészeti csoportok váltják egymást. Augusztus 20-án a kenyérszenteléssel kezdődő naap tűzijátékkal ér véget.

Forrás:Magyar Konyha/2012/07

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...