Egyszerű és finom, gyorsan megvan, és nagyon jólesett,már régóta vágytam rá :)
Hozzávalók:
30 dkg túró
3 ek búzadara
1 ek liszt
1 tojás
1 kk só
tejföl
porcukor
3 dkg vaj
10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a búzadarát a lisztet és a tojást. Jól összedolgozzuk, majd fél órán át pihentetjük.
Nedves kézzel gombócokat formálunk, és forrásban lévő sós vízben 5-6 perc alatt kifőzzük.
Közben egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk és a zsemlemorzsát megpirítjuk benne.
A kifőtt gombócokat egy tányérra tesszük, aminek az aljára pirított zsemlemorzsát szórunk. Majd a gombócok tetejét is megszórjuk morzsával, majd tejföllel meglocsoljuk és porcukorral meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése