Lett belőle ecetes szilva, sütemény, a maradék amit pedig nem tudtunk felhasználni, azt a pálinkaalaphoz tettük. Minden részét felhasználtuk.
A szeptemberi Nők Lapja Konyhában leltem rá a receptre, és azonnal meg is sütöttem. Szuper lett, máskor is el fogom készíteni, pedig nem rajongok annyira a szilvás édességekért.
Hozzávalók:
25dkg szilva
6dkg vaj
8dkg kristálycukor
2tojás
20dkg liszt
1tk őrőlt fahéj
1tk sütőpor
1,5dl tej
fél citrom héja
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180fokra. A lágy vajat keverjük habosra a kristálycukorral, adjuk hozzá a tojásokat.
Szitáljuk hozzá a lisztet, az őrölt fahéjat és a sütőport, majd keverjük hozzá a tejet.
Reszeljük hozzá a citrom héját, és keverjük simára a tésztát.
Óvatosan keverjük hozzá a magozott, darabolt szilvát.
20-25 perc alatt süssük készre.
6dkg vaj
8dkg kristálycukor
2tojás
20dkg liszt
1tk őrőlt fahéj
1tk sütőpor
1,5dl tej
fél citrom héja
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180fokra. A lágy vajat keverjük habosra a kristálycukorral, adjuk hozzá a tojásokat.
Szitáljuk hozzá a lisztet, az őrölt fahéjat és a sütőport, majd keverjük hozzá a tejet.
Reszeljük hozzá a citrom héját, és keverjük simára a tésztát.
Óvatosan keverjük hozzá a magozott, darabolt szilvát.
20-25 perc alatt süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése