2012. október 7., vasárnap

Szilvás-fahéjas muffin

Rengeteg szilvánk lett az idén, pedig a nagy szárazság miatt nem számítottunk rá. Már tavaly elkezdett kiszáradni a fánk, de még ezt az évet is megélte, óriási darab szilvákkal ajándékozott meg minket.

 Lett belőle ecetes szilva, sütemény, a maradék amit pedig nem tudtunk felhasználni, azt a pálinkaalaphoz tettük. Minden részét felhasználtuk.

A szeptemberi Nők Lapja Konyhában leltem rá a receptre, és azonnal meg is sütöttem. Szuper lett, máskor is el fogom készíteni, pedig nem rajongok annyira a szilvás édességekért.



Hozzávalók:
25dkg szilva
6dkg vaj
8dkg kristálycukor
2tojás
20dkg liszt
1tk őrőlt fahéj
1tk sütőpor
1,5dl tej
fél citrom héja

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180fokra. A lágy vajat keverjük habosra a kristálycukorral, adjuk hozzá a tojásokat.
Szitáljuk hozzá a lisztet, az őrölt fahéjat és a sütőport, majd keverjük hozzá a tejet.
Reszeljük hozzá a citrom héját, és keverjük simára a tésztát.
Óvatosan keverjük hozzá a magozott, darabolt szilvát.
20-25 perc alatt süssük készre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...