2012. október 15., hétfő

Velemi Gesztenyefesztivál

Vasárnap alkalmam adódott hogy másodszor is ellátogathassak Velembe, a gesztenyefesztiválra. 5-6 évvel ezelőtt voltam először, de akkor még nagyon szervezetlen volt, kocsik jártak a tömegben a főúton, alig volt parkolóhely...

Most nagyon jól meg volt szervezve, óriási parkoló állt a rendelkezésre, sokkal nagyobb lett a fesztivál is. Csodálatos napsütéses időben érkeztünk meg, és Bede Róbert főzését tekintettük meg először.


3 gesztenyés ételt készített el (nem édességet) és volt szerencsénk mindegyiket megkóstolni. Fantasztikusan finomak voltak. Először is készített egy gesztenyés zellerkrémlevest, utána gesztenyés csirkemell volt, majd következett a gesztenyés, sajtos saláta rukkolával. Mivel nem rajongok a rukkoláért ez nem is ízlett annyira. De a levest és a húst biztosan el fogom készíteni, mert mindegyikőnknek nagyon ízlett.
Miután a főzőshow véget ért, elindultunk hogy körülnézzünk és megebédeljünk, mert a remek illatokra nagyon megéheztünk.

Töltött lepény:tejföl,sajt,bacon

Rengeteg árus volt, volt kürtöskalács, langalló, lepény, házi rétes, gesztenyés édességek, sült gesztenye, hurkák, kolbászok, voltak pálinkás és boros bódék is. Akkora volt a választék, hogy nagyon nehezen tudtunk dönteni, így mindenből keveset ettünk hogy minél többet tudjunk kóstolni.


A nap végén vettünk vargányát, amiből ma készítettem krémlevest.
A környék gyönyörű, remek kirándulóhely, megbeszéltük hogy eljövünk máskor is kirándulni egyet.
Mindenkinek ajánlani tudom, a nagy tömeg ellenére (amit én nem szeretek) nagyon jól éreztünk magunkat, máskor is szívesen jövünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...