2013. április 8., hétfő

Fonott kalács

Húsvétra készítettem, a recept pedig Moha blogjáról származik. Annyit változtattam rajta hogy nem hatos fonással csináltam, hanem hármassal.


Hozzávalók:
340 g liszt
34 g puha vaj
2 tojás sárgája
20 g élesztő
csipet só
165 ml langyos tej
1 vaníliarúd kikapart belseje
fél citrom reszelt héja
fél narancs reszelt héja
Tetejére:
1 egész tojás

Elkészítés:
Elkeverjük a tejben az élesztőt, a tojássárgáját és a porcukrot , majd a többi hozzávalóval sima tésztát dagasztunk. Letakarva kelesztjük 20 percig, átgyúrjuk, majd újabb 20 percig pihentetjük. Ezután hatfelé osztjuk a tésztát, a darabokat meggömbölyítjük, és 10 percig állni hagyjuk .
Minden tésztadarabot nagyjából 30 cm hosszúra nyújtjuk, figyelve arra hogy a szálak vége folyamatosan elvékonyodjon.
Ezután megfonjuk a kalácsot. Sütőpapíros tepsibe helyezzük, és lekenjük a felvert egész tojással, 20 percig kelesztjük. Ekkor újra lekenjük, és további 15 percig kelesztjük. 190 fokra előmelegített sütőben , légkeveréssel 22-25 percig sütjük.
A recept innen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...