2013. április 10., szerda

Lencsefasírt

Imádom a lencsét, minden mennyiségben. Bármikor, bárhol meg tudnám enni és bármilyen formában. Most ezt a fajtáját próbáltam ki a lencsének. Egyszerűen fantasztikus.


Hozzávalók:
- 18-19 dkg lencse
- 1 apróra vágott vöröshagyma
- 2 összenyomott fokhagymagerezd
- 1 lereszelt sárgarépa
- 8 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojássárgája
- 1 babérlevél
-olaj
-só,bors

Elkészítés:
A lencsét előző nap beáztatjuk.
Másnap 1 babérlevéllel sós vízen feltesszük főni.
Miután puhára főtt, leszűrjük és kihalásszuk belőle a babérleveleket.
A főtt lencse felét a vörös-és fokhagymával botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a maradék lencsét, a répát, a zsemlemorzsát, a tojássárgákat.
Sózzuk, borsozzuk, majd csapott evőkanálnyi mennyiségekből fasírtokat formálunk.
Olajat hevítünk egy serpenyőben és barnára sütjük.
A kész fasírtkákat papírtörlőre szedjük, salátával, mozzarellával, és natúr joghurttal tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...