2013. április 2., kedd

Nyúl vadasan

Ez volt nálunk az egyik ünnepi ebéd, a másik pedig bárány volt. Fantasztikusan finom, a nyúlhúst csak ajánlani tudom mindenkinek. Tésztával tálaltam, de lehet zsemlegombóccal is. A recept innen van.


Hozzávalók:
1 egész nyúl
10 szál sárgarépa
3 szál petrezselyemgyökér
3 fej vöröshagyma
4-5 db babérlevél
10 szem egész bors

3 evőkanál mustár
1,5 dl tejföl
1 ek. ecet
őrölt bors


Elkészítés:

A húst nagyobb darabokra vágjuk, és hideg vízben feltesszük főni, mintha húslevest készítenénk.
Ha felforrt, a habját leszedjük, beletesszük a babérleveleket, borsot, a megpucolt vöröshagymát, a zöldségeket.
Kb. 1 óra alatt alacsony fokozaton az egészet puhára főzzük. Közben ha szükséges sózzuk.
A mártáshoz a levesből kiszedjük a zöldségeket és a hagymát, egy lábosba tesszük.(ügyeljünk arra hogy bors és babérlevél ne kerüljön bele)
Leves hozzáadásával botmixerrel pürésítjük , annyi levest tegyünk hozzá hogy a mártás állaga jó legyen.
Hozzáadunk a mártáshoz 3 evőkanál mustárt, 1,5 dl tejfölt, 1 evőkanál ecetet.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha túl savanykásra sikeredne, kevés cukorral javíthatunk rajta.
Végül a hússzeleteket beletesszük a szószba, és összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...