2013. április 1., hétfő

Húsos hajtovány

Ma este tesóm Németországba utazik, és az útra készítettem neki, a megszokott szendvics helyett. A recept Nassoló Naplopótól van.


Hozzávalók:
a tésztához:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 kockacukor
5 dl tej
1 evőkanál só
2 dl étolaj

töltelékhez:
3 0 dkg felvágott
1 lilahagyma apróra vágva
1 kukorica konzerv
30 dkg reszelt sajt
2-3 gerezd fokhagyma
1 nagy tejföl

tetejére:
szezámmag
1 tojássárgája
2 evőkanál tejföl


Elkészítés:
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival. Konyharuhával letakarva, 1 órát kelesztjük meleg helyen.
A tésztát megfelezzük, vékonyra nyújtjuk, megkenjük a tejföllel, és a zúzott fokhagymával. Ráhalmozzuk a feltéteket, és szorosan felcsavarjuk, háromszögekre vágjuk.
Megkenjük a tetejét a tejföl és a tojás keverékével, megszórjuk szezámmaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 15-20 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...