2013. március 27., szerda

Medvehagymás rudak

Végre megjelent a piacon is a medvehagyma.
Hozzánk legközelebb a Bakonyban szokott lenni, de idén nem lesz rá idő hogy kiránduljunk, és szedjünk is. Így a piacon vettem egy csokorral, és ez lett a mai menü egy része.
A recept innen van.


Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
só ízlés szerint
2 tojássárgája
1 csomag élesztő
2-3 ek tejföl
1 csokor medvehagyma
tojás a kenéshez
sajttal is megszórhatjuk


Elkészítés:

A hagymát megmossuk, apró darabokra vágjuk.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A hozzávalókból tésztát készítünk, majd beledolgozzuk a medvehagymát.
A tésztát nyújtjuk, vágjuk, és tojással megkenjük.
A tepsiben megkelesztjük, és megsütjük.(kb. 200 fokon)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...