2013. március 13., szerda

Tökmagos pogácsa

És íme itt a másik pogácsa amit a páromnak készítettem. Pár hete a Meglepetés újságban pogácsás receptek voltak, onnan van az ötlet.


Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg zsír
2,5 dkg élesztő
2 egész tojás
1,5 dl tej
1,5 dl natúr joghurt
10 dkg natúr, magozott tökmag



Elkészítés:
A tökmagot teflonserpenyőben zsiradék nélkül, nagyon enyhén megpirítjuk. Elmorzsoljuk a lisztet a vajjal és a zsírral, adunk hozzá 1 egész tojást, hozzákeverjük a joghurtot. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, a tésztához adjuk, majd beletesszük a tökmag kétharmad részét durvára vágva. Ruganyos, lágy tésztává gyúrjuk, 1 órán át kelesztjük.
A tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a pogácsákat, megkenjük a felvert tojással, tökmagot szórunk a tetejére.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, addig a pogácsák pihennek 20 percet, majd 20-25 perc alatt készre sütjük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...