2013. március 8., péntek

Szalonnás töltött gombafejek

Ezt a receptet anno még a meglepetés újságban találtam, miközben a fogorvosnál várakoztam. Azóta többször elkészítettem, mert imádunk mindenféle töltött gombát.


Hozzávalók:

50 dkg óriás csiperke(nálam kicsik voltak mert nem kaptam nagyot)
25 dkg túró
15 dkg kolozsvári szalonna
1 tojás
1 közepes vöröshagyma
só,bors,pirospaprika
1 csokor petrezselyem
napraforgóolaj

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A gombákat megmossuk, a tönkjüket kivesszük. A tönköket egész apróra vágjuk.
A felkockázott hagymát a szintén kockázott szalonnával együtt puhára dinszteljük, beletesszük az apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá pirospaprikát, majd puhára pároljuk.
Levesszük a tűzről, elkeverjük a túróval, a tojással, az aprított petrezselyemmel.
A gombafejeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megspricceljük őket olajjal, enyhén megsózzuk a kalapok belsejét, majd beletöltjük a tölteléket.
25-30 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...