2013. március 7., csütörtök

Langalló

Már nagyon nagyon sokszor készítettem, leginkább édesapám kedvéért, de az egész család szereti. Egyenlőre nem lehet megunni. Egyszerű, elég hamar elkészül, és a meleg cserépkályha mellett hamar megkel a tésztája.


Hozzávalók:
tésztához:
-1 kg liszt
-5 dkg élesztő
-5 dl langyos víz
-1 ek. só
-kevés cukor
feltéthez:
-1 nagy pohár tejföl
-6-7 gerezd fokhagyma
-paradicsom
-sajt
-császárszalonna/baconszalonna
2-3 lilahagyma

Elkészítés:

Az élesztőt 1,5dl langyos vízben, a cukorral felfuttatjuk.
A felfuttatott élesztőt a liszttel,sóval és a maradék vízzel összedolgozzuk.
Félretesszük egy langyos helyre, és a duplájára kelesztjük.
Ezután kb. 1 centisre nyújtjuk, és olajozott tepsin 5 percig elősütjük 200 fokon.
Majd megkenem fokhagymás tejföllel, rárakom a feltéteket, és 15 perc alatt készre sütöm.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...