2013. március 26., kedd

Kacsaleves káposztával és gombával

Egyszerűen imádom. Bár nem készül túl gyakran, mert a kacsahús nem a legolcsóbb. Apumat és a tesómat kicsit át kellet ejtenünk, mert nem eszik meg a kacsát. Nekik azt mondtuk hogy marhaleves zöldségekkel, amit természetesen el is hittek, és meg is ettek. Azóta is jóízűen eszik, bár pontosan nem tudják mit :)


Hozzávalók:
-30 dkg csont nélküli kacsahús
-10 dkg kelkáposzta
-2 szál zöldhagyma
-10 dkg sárgarépa
-10 dkg fehérrépa
-5 dkg csiperkegomba
-2 gerezd fokhagyma
-2 ek.olaj
-szójaszósz
-1 ek. finomra vágott petrezselyem
(minimum dupla adaggal szoktam készíteni mert annyira szeretjük


Elkészítés:
A húst vékony metéltre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A kelkáposztát vékony metéltre vágjuk, a hagymát durvára, a répákat apróra, a gombát cikkekre vagy szeletre. A fokhagymát összezúzzuk.
Felforrósítjuk az olajat, fehéredésig pirítjuk rajta a húst, kevergetjük, majd rátesszük a répákat, a hagymát. Elkeverjük, és 1 liter vizet öntünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szójaszószt, a fokhagymát és 30 percig főzzük.
Amikor a hús majdnem puha, a levesbe beletesszük a gombát, és a kelkáposztát. Ha kell, adunk hozzá még kevés vizet, megszórjuk a petrezselyemmel, és 5-8 percig főzzük, majd tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...