2012. július 12., csütörtök

TOP 9 CUKRÁSZDA ÉS FAGYIZÓ A BALATON KÖRNYÉKÉN

1.Karolina kávéház
Balatonfüred, Zákonyi Ferenc sétány 4.
Tel:+36(87)583-098
mindennap 8-24,télen 9-21-ig
www. karolina. hu
A divatos balatonfüredi sétányon, turistacsalogató vendéglátóhelyek között továbbra is tartja színvonalát a Karolina kávéház, amely a tulajdonosok nagymamájának állít emléket. A mára legendássá vált méteres kalács és somlói mellett az idei újdonság az almás krémes, amely almapálinkában párolt almából készült mascarpone felhasználásával és piskótával. Szintén újdonság a habos-mákos szelet házi szilvalekvárral.

2.Bergmann cukrászda és kávéház
Balatonfüred, Petőfi Sándor u.64.
Balatonfüred, Zsigmond u.1.
Tel: +36(87)482-763
Nyitvatartás: július 1.-augusztus 31-ig mindennap 9-21-ig
www. bergmanncukraszda. hu
Távol a füredi móló zajától, a 71-es főúton, illetve Füred egyik legszebb utcájában, a Petőfi utcában bújik meg a két Bergmann cukrászda. A győri cukrászdinasztia idén húszéves évfordulóját ünnepli Füreden. A cukrászsütemények helyben készülnek, specialitás a Morgan kapitány tortája, a mimóza torta és híres a Bergmann-féle francia krémes. Idei újdonság a joghurtos-erdei gyümölcsös sütemény és a fagylaltok közül a campari-narancs ízű fagylalt.

3.Marcipán cukrászda és kávézó
Siófok, Fő u.174-176.
Tel. : +36(84)310-433
Nyitva tartás:mindennap 5.30-21-ig, a kávézó 8-22-ig
www. marcipan-kavezo. hu
Hagyományos és saját recept alapján készült közel hetvenféle sütemény, remek piték (tönkölyös,barackos,szilvás) , hatvanféle főzött fagylalt, a húszéves Marci pékség kenyerei, köztük a híres "favágókenyér". Cukorbetegek részére cukormentes sütemények és fagylaltok.

4.Teázó az erdő mélyén
Tihany-Sajkod
Nyitvatartás: Szo.-V. 14-20-ig
www. teazo.horgaszat-tihany-sajkod. hu
A sajkodi strand bejáratától csaknem két kilométerre a Balaton legvadregényesebb táján, a horgásztanya felett bújik meg  teázó. Finom teák, házi sütemények, limonádék. Idén megjelent a saját újságjuk is Levendulaálom címmel, így még több levendulás teát és süteményt készítenek az arra járó vendégeknek.

5.Márton cukrászat
Balatonlelle, Rákóczi u.239.
Tel. :+36(85)554-950
Nyitva tartás: 10-21-ig
A balatonlellei körforgalom előtt, a 7-es úton,  tágas cukrászda nagy kínálattal. A teraszt az idei szezonra bővítették. Márton Lajos cukrászmester kizárólag természetes alapanyagokkal dolgozik: a tejszínes süteményeket saját készítésű tejszínből, a meggyes süteményeket saját meggyükkel készítik. Hatvanféle sütemény, húszféle fagylalt csakis hazai gyümölcsökből. 2012 nyarán újdonság a mogyorós Eszterházy-tortaszelet, a lellei krémes és a lellei álom fagylalt.

6.La Rosa
Siófok, Batthyány utca 52.
Tel .:+36(84)311-080
Nyitva tartás:május 1.-szeptember 15. 12.30-21-ig
www. larosa. hu
Zsolnay Csaba családi kapcsolat révén Olaszországban tanulta a fagylaltkészítés mesterségét. Tradicionális olasz főzött fagylaltot készítenek, de nem gombócot, hanem rózsaformát adagolnak a tölcsérre.  A 2012-es szezon újdonsága a rebarbara-alma és a kökényfagylalt.

7.Florida fagylaltozó
Balatonmáriafürdő, Rákóczi út 85.
Tel.:+36(87)789-744
Nyitva tartás:március 15-októberig
A vitorláskikötőtől pár méterre húsz éve főzi olasz típusú  fagylaltjait Pálfi Attila és családja. A híres olasz csokiskeksz fagylalt mellett saját ötletek -mákos guba, kir royal, szilvásgombóc-ízű fagylalt-a kínálatban. Specialitás az óriás tölcsér, amelybe tíz gombóc fagylalt is elfér.

8.Arácsi cukrászda
Balatonfüred, Arácsi út 132.
Nyitva tartás:k.-v. 10-18-ig 
www. arácsicukraszda. hu
Tavaly októberben nyílt meg a Balatonfüredet Aráccsal összekötő úton az új cukrászda. A Budapestről vidékre költözők sorát bővítő házaspár hagyományos magyar süteményeket, krémest, somlóit, réteseket, pitét készít. Főzött fagylaltok és friss pogácsák.

9.Kerék bár
Köveskál, Kővágóörsi út 10.
Nyitva tartás: júliustól-augusztus végéig 10-től estig,igény szerint
www.kerekbar.hu
Nem cukrászda, nem is kávézó, a balatoni kerékpárosok egyik kedvenc pihenőhelye. Frissítők, limonádé, menta-és bodzaszörp. A betérők megkóstolhatják Somlyódi Zsuzsa saját recept alapján készített pecsenyezsíros kenyerét, körözöttes  nagyvázsonyi kiflit, padlizsánkrémes pirítóst, házi lekvárokat, birsalmasajtot. Napi leves helyben termett zöldségekből, pörkölt mandulát kínál saját mandulaültetvényéről. Kérésre főételt is készít.

Forrás:Magyar Konyha 

6 megjegyzés:

  1. A Siófoki Marcipánban csalódtam.Kaptam már ott száraz sütit tehát én nem tenném ebbe a listába.Viszont a Lellei Mártonba isteniek,minden friss!!A Lellei krémest imádom nem tudom mennyit bírnék megenni!!Remélem hamarosan ujra találkozunk. Mármint a krémes meg én. :))

    VálaszTörlés
  2. A Balatonfüreden lévő Bergmann cukrászda francia krémese országos hírű, nagyon finom, nálunk ez a kedvenc, de a többi süteményei és a fagylaltok is finomak. Az Arácsi cukrászdában még nem voltam, de ha idén legyünk Füredre, felkeressük.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Vica,
    köszönöm hogy megírtad a véleményedet, pont azt szemeltem ki hogy kipróbáljuk hétvégén,bár sajnos ez előfordul,én is csalódtam már 1-2helyben, bár az újság listáját írtam le.

    Kedves Unknown,
    én győri vagyok,és itt is van Bergmann cukrászda és fantasztikus a kínálatuk:)
    Remélem a legtöbb helyet ki tudom majd próbálni a nyáron,engem leginkább a rózsa alakú fagyi izgat:)

    VálaszTörlés
  4. A sokak által dicsért Karolinában csak az árakat találtuk kiugróan magasnak, a sütemények olyan borzasztóan nem ütöttek. Igaz, nehéz a volt takarítónőnk méteres kalácsával felvenni a versenyt, a Karolinának se sikerült...
    A Bergmannban egyszer voltam, pár éve. Száraz tortát kaptam, igaz, ősszel volt, kevés volt a vendég. A pudingos állagú forró csoki viszont évszaktól függetlenül rémes volt.
    A Márton is elég középszerű, bár kétségtelenül kevésbé fertőzöttek a süteményeik kényelmi termékekkel, mint az átlagos tóparti "az egyik süti barna, a másik piros, de egyiknek sincs semmi íze" típusú helyek.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Hapci,
    Nagyon örülök hogy megírtad a véleményedet.Nagy csalódás ez nekem,azt hittem ha már egy ilyen listát összeállítanak,akkor azok tényleg jó helyek..de úgy tűnik nem annyira.
    Remélhetőleg nyáron lesz még alkalmam kipróbálni 1-2 helyet ezek közül,majd megírom a véleményem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Eszter, ne keseredj el, egyrészt elég magasan van nálam a léc süteményben, másrészt a Karolina azért jóval, a Márton pedig némileg meghaladja a magyar cukrászdai átlagot (ezekben voltam legalább háromszor, tehát kissé ismerem őket).
      A Bergmannra kíváncsi vagyok, hátha csak egyszeri pechem volt.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...