Kezdőként rengeteg oldalt olvastam, tanulmányoztam hogy lenne a legmegfelelőbb elkészíteni. Szerencsére segítségemre volt/van egy szuper könyv (amivel még pár hónapja leptem meg magam): Jill Colonna, Akarom,mert Makaron! című könyve.
kép:google
A könyv először leírja a macaron eredetét, a tárolását, problémamegoldást(10 pontban felsorolja mit ronthattunk el) egy alap macaron receptet(és még 43- at!), a tojásfehérje arányokat... Ezeket olvasva, és a képeket látva egyre jobban érdekelt a készítése.Pár nappal ezelőtt már tényleg rászántam az időmet és az energiámat és elkészítettem az egyik fő hozzávalót: a mandulalisztet.(Rengeteg mandula van a nagymamámnak, így felesleges lett volna ha boltit veszek)
Hozzávalók:
70 dkg mandula(épp ennyi volt megpucolva)
Elkészítés:
A mandulát beleteszem 1 perce forrásban levő vízbe.
Leszűröm.
Egyesével!kipattintom a héjából.(ez 20 dkg-nál nem olyan rossz,de én egy jó darabig eldolgoztam 70 dkg-al)
Tepsibe raktam,majd egy éjszakán át a kályha tetején szárítottam.
Szárazon aprítógépbe raktam.
Majd ezután következett a kávédaráló.
Átszitáltam, és felhasználásig zacskóba tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése