2012. április 15., vasárnap

Csirkés,tárkonyos kukoricaleves

Rachel Allen receptje alapján készült a leves,bár nem tudom hol találtam..Eredetileg csirkemellel készül,de csak szárnyam volt itthon.Finom,laktató és gyors leves.



Hozzávalók:

450 g kukorica
30 dkg csirkemell (nálam most 4 csirkeszárny volt)
2 dl tejszín
5 dl csirke alaplé
bors
petrezselyem
tárkony
vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
vaj
olaj


Elkészítés:



A hagymát apróra vágjuk a fokhagymával együtt.
Az olaj és a vaj keverékét felhevítjük, majd beledobjuk a hagymákat és a csirkét.
Kb.10 perc alatt megpároljuk a mellet.
A kukorica 3/4-ét leturmixoljuk a tejszín és az alaplé keverékével, majd ezzel öntjük fel a húst.
Borsozzuk, sózzuk, hozzáadjuk a tárkonyt, a maradék kukoricát, és főzzük még kb.10percig (ha szárnnyal készítjük, akkor ennél több idő kell).
Tányérokba szedjük, és friss petrezselyemzölddel megszórjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...