2012. április 3., kedd

Rakott mexikói penne

A mai ebédünk volt,már nagyon sokszor elkészítettem,gyorsan megvan és nagyon laktató.Lehet variálni más zöldségekkel is.Még régebben egy újságból néztem ki,az alapötletet az a recept adta,de azóta teljesen másképp készítem.

Hozzávalók:

1/2 kg penne
1 ek olaj
1/2 kg darált hús
1 kis üveg paradicsomszósz
1 konzerv kukorica
1 konzerv vörösbab
25 dkg gomba
1 pohár tejföl
tetszés szerint sajt

bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. Míg fő, kis olajon megpirítjuk a darált húst, közben megfűszerezzük.
Közben aprítsuk fel a gombát és keverjük a húshoz a kukoricával, a babbal együtt és a paradicsomszósszal együtt, majd öt percig hagyjuk együtt főni.
A tepsibe öntsünk egy kis olajat és ebbe oszlassuk el szép egyenletesen a tészta felét, majd erre jöhet a szósz fele.
Ezután rátesszük a tészta másik felét és a maradék szószt.
A tetejére mehet a tejföl, majd a reszelt sajt.
Végül tegyük a sütőbe, kb.10-20 percre, amíg a sajt rápirul.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...