2012. április 4., szerda

Puncsos krémes

Ezt a sütit legelőszőr a szülinapomra készítettem el augusztusban.Nagyon nagyon finomra sikeredett de egy bánatom volt,hogy nem sikerült olyan színűre, mint amilyen az újságban volt(rózsaszín).Már háromszor elkészítettem,de még mindig nem olyan mint amilyen a Vidék íze újságban volt...Lehet hogy nem a megfelelő pudingot használom...De az íze kárpótol mindent:)Húsvétra tökéletes édesség.

Hozzávalók

 tésztához: 
8 tojás
28 dkg cukor
1cs vaníliás cukor
4 cs puncs ízű pudingpor
1 cs sütőpor

A krémhez: 
3 dl tej
2 ek cukor
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 tojássárgája
1 cs vaníliás pudingpor
20 dkg vaj

A tetejére: 
2 tojásfehérje
4 ek cukor
1-2 csepp citromlé
tortadara vagy olvasztott csoki

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját is.
A pudingporba belekeverjük a sütőport meg a vaníliás cukrot, s lassan azt is a masszába adagoljuk. A tésztát az előmelegített sütőben megsütjük.
A tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és a pudingport krémmé főzzük. Amikor kihűlt, összedolgozzuk a porcukorral habosra kevert vajjal. Ha kihűlt, megkenjük a vaníliakrémmel.
A két tojásfehérjéből, a cukorból és a citromléből gőz fölött kemény habot verünk, a süteményre simítjuk.(sütési hőfok:180,alul-felül)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...