2012. április 17., kedd

Citromszelet

A receptet a Vidék Íze februári számában találtam,egy olvasó küldte be.Ma megsütöttem,és fantasztikusan finom a citromos teteje.Mivel a tesóm két hét múlva ballag,és mi sütjük a sütiket,valószínű hogy ez is újra el lesz készítve.Mindenkinek ajánlom mert elég gyorsan elkészül.(egy kicsit csúnya lett a teteje mert nem bírtam megállni hogy ne kóstoljam meg,de később szépen lehetett szeletelni)

Hozzávalók:


3tojás
15+25dkg porcukor
15dkg darált dió
14dkg liszt
fél csomag sütőpor
1citrom reszelt héja és leve
5evőkanál tej
15dkg vaj
vaj+liszt a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:


A fehérjéket habbá verjük.Belekeverjük a 15dkg porcukrot,keményre verjük.Hozzáadunk 15dkg diót,a lisztet,a fél sütőport,a citrom reszelt héját,5ek. tejet,és az olvasztott vajat.
Vajazott,lisztezett kisebb tepsibe öntjük,és előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük.
Máz:a forró sütőből kivett tésztára kerül.A három tojás sárgáját 25dkg porcukorral és a citrom levével habosra keverjük.Ráöntjük a forró sütire.A sütőedényben hagyjuk kihűlni.A máz megszilárdulása után felszeleteljük.

2 megjegyzés:

  1. Még nem ettem ilyen sütit, viszem is a receptjét, annyira szeretem a citrom aromáját a süteményekben(en):D

    VálaszTörlés
  2. Remélem ízleni fog,nagyon jó citromos volt a teteje:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...