2012. április 22., vasárnap

Spárgával töltött csirkemell

Ezt  a receptet még tavaly találtam a Blikk Nők Konyhában,még akkor el is készítettem.Én rajongok a spárgáért,nekem nagyon ízlett.Köretként párolt zöldségek voltak.Remélem a héten találok olcsóbb spárgát,és akkor újra elkészítem.


Hozzávalók:

4 db nagyobb csirkemell
40 dkg spárga
1 ek citromlé
10 dkg cukkini
1 piros húsú kaliforniai paprika
4 szál zöldhagyma
8 szem újburgonya
2 ek olívaolaj
6 dkg vaj
1 ek felaprított petrezselyem
2 dl tejszín
bacon

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, lapjára kettévágjuk.
A spárgát meghámozzuk, fás végeit levágjuk. Sós, forrásban levő vízbe beletesszük a citromlevet és a spárgát. Nem túl intenzíven főzzük 3-4 percig, majd a spárgát hideg vízbe átszedjük. A spárgalevet félretesszük.
A hússzeleteket kiterítjük, sózzuk, borsozzuk, és minden szeletre teszünk 2-3 szál spárgát, kettévágva. A húsokat feltekerjük, és megtűzzük fogvájóval (én pluszba még baconnel is betekertem). A maradék spárgákat 3-4 részre vágjuk, és félretesszük.
A többi zöldséget megtisztítjuk. A burgonyát kevés sós vízben megfőzzük. A cukkinit, a paprikát 5 cm hosszú,c eruzavastagságú darabokra vágjuk. A hagymát elfelezzük, és szintén 5 cm hosszúra vágjuk.
Serpenyőben a fele vajon forrón megfuttatjuk a cukkinit és a paprikát, majd rátesszük a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, végül összeforgatjuk a félretett spárgával, meg a petrezselyemmel.
Az olajat a maradék vajjal felforrósítjuk, a töltött húsokat kíméletesen megsütjük benne. Kivesszük, az edénybe beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. A húst a zöldségekkel és a mártással tálaljuk.

Pár tipp a sprágához:
-a spárga ne legyen puha vagy lapos és a vége ne legyen túl fás,üreges
-a zöld spárga ne legyen túl vastag,legyen vékony,hosszú,sötétzöld és kemény
-a megtisztított spárgát nedves ruhába vagy papírba és fóliába csomagolva legfeljebb 3napig eltarthatjuk a hűtőben,de a fagyasztóba is tehetjük gondolván a "spárgahiányos " időkre
- a főtt spárgát ne tároljuk hűtőben,inkább fagyasszuk le,de óvatosan mert a feje könnyen letörik

2 megjegyzés:

  1. Szia. Nagyon jó a recept. Meg tudnád nekem mondani hol tudok venni Győrben spárgát? Már a piacon is néztem de semmi.Köszi.
    Üdv: Kriszta

    VálaszTörlés
  2. Szia,

    Szerintem lehet a piacon venni,én láttam szombaton,bár lehet hamar elfogyott.Nagy áruházakat már nézted,mert szerintem elvétve ott is kapható,bár még gyorsan elfogy (szerintem).Remélem segítettem:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...