2012. április 9., hétfő

Sült kacsacomb,céklás rizstésztával

Ehhez a recepthez az ötletet a Szuflé magazin adta.Bár én a kacsát nem levendulásan csináltam mert anyum szerint a levendula a szappanba való:).Ez a húsvét hétfői menünk lett,de máskor is elkészítem mert szuper volt(bár a kacsa rossz nem lehet..).

Hozzávalók:
3kacsacomb
só,bors
A rizstésztához:
1dl rizsecet
6dkg barnacukor
fél cékla lereszelve
só,bors
15dkg rizstészta
1csokor koriander felaprítva(ez nálam kimaradt)

Elkészítés:
A kacsacombokat előző este besózzuk,és megborsozzuk.Lefedve hűtőbe tesszük.
Serpenyőbe helyezzük,bőrös felével lefelé és kiolvasztjuk a zsírját(a mienkben most rengeteg volt a zsír)
180fokos sütőben megsütjük.
Miközben a kacsa sül,elkészítjük a köretet:az öntethez kis lábasban összeforraljuk a rizsecetet,1dl vizet,a cukrot és a reszelt céklát.
Néhány percig főzzük,majd leszűrjük,csak a levét használjuk(én meghagytam a lereszelt céklát mert nagyon szeretem)
A rizstésztát a csomagoláson szereplő utasítás szerint elkészítjük,majd összekeverjük az öntettel,sózzuk,borsozzuk.
A kacsa mellé tálaljuk,megszórjuk korianderrel(ez most nekem nem volt)

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...