2012. március 9., péntek

Capuccino minitorták

Egy kedves ismerősünkhöz voltunk hivatalosak lakásnézőbe,és ezeket a minitortákat sütöttem nekik.A recept a Stahl magazin különszámából van(Téli édességek).Rögtön megtetszett a kép és a recept is,szerencsére a semmit nem kellett átalakítanom rajta,tökéletesek és finomak lettek.Puha tészta alul,felül pedig a fehér sűrű máz,bár nem lehet sokat megenni belőle mivel elég tömény.Nagyon hamar elkészült,de a máz száradásához kellett egy kis idő, hamar szállítható állapotba került.

Hozzávalók:

A tésztához:
1evőkanál instant kávé
1evőkanál meleg tej
8dkg finomliszt
1/2kávéskanál sütőpor
1csipet só
8dkg puha vaj
8dkg cukor
2nagy tojás
A mázhoz:
15dkg porcukor
6evőkanál cukrozott,sűrített tej
díszítéshez:cukorgyönygy

A sütőt előmelegítjük 200fokra.A muffintepsi 12horpadását kibéleljük 1-1 papírkapszlival.
A tésztához az instant kávét feloldjuk a tejben.A lisztet,a sütőport és a sót összevegyítjük.Egy keverőtálban a puha vajat és a cukrot robotgéppel 2perc alatt jól összedolgozzuk.
A cukros vajhoz hozzákeverjük a géppel egyenként a tojásokat,majd hozzáadjuk a sűrű kávés tejet.Ezután lassabb fokozaton  a lisztes keveréket is belevegyítjük.
A tésztát arányosan szétosztjuk a tepsi horpadásaiban,azaz minden kapszlit csak kb 3/5-ig töltünk meg.A süteményeket 12perc alatt megsütjük(nálam alul-felül sütés)majd rácsra tesszük és kihűtjük.
A tetejére a porcukrot átszitáljuk,hogy ne legyen csomós,majd a cukrozott,sűrített tejjel jól kikeverjük.Mindegyik kihűlt sütemény tetejére kanalazunk arányosan mázat,amely lassan szétterül rajtuk.
Amíg a máz puha,a minitortákat feldíszítjük,cukorgyönygyökkel megszórjuk.
12darab lesz belőle



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...