2012. március 26., hétfő

Málnás piskótatekercs

A ma délutáni finomság ez az egyszerű piskótatekercs volt.Volt itthon egy kis málnaaroma amiből az egészet beleraktam, el kellett használni mert hamarosan lejár,de sajnos nem lett a legintenzívebb málnaíze. Málnalekvár nem volt itthon,így áfonyával lett megkenve.Szuper volt mint minden más piskóta.



Hozzávalók:

6 egész tojás
6 púpos ek porcukor
6 ek liszt
1 kk sütőpor

lekvár
málnaaroma
porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:


Az egész tojásokat a porcukorral  géppel (habverő részével) keverjük.
A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához.
A sütőt  előmelegítjük.
A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróba!).
A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük.
 Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni.
A kihűlt piskótát a konyaruhából kitekerjük, a belsejét megkenjük a lekvárral, föltekerjük, szitával meghintjük porcukorral és tálra tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...