A ma délutáni finomság ez az egyszerű piskótatekercs volt.Volt itthon egy kis málnaaroma amiből az egészet beleraktam, el kellett használni mert hamarosan lejár,de sajnos nem lett a legintenzívebb málnaíze. Málnalekvár nem volt itthon,így áfonyával lett megkenve.Szuper volt mint minden más piskóta.
Hozzávalók:
6 egész tojás
6 púpos ek porcukor
6 ek liszt
1 kk sütőpor
lekvár
málnaaroma
porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
Az egész tojásokat a porcukorral géppel (habverő részével) keverjük.
A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához.
A sütőt előmelegítjük.
A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróba!).
A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük.
Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni.
A kihűlt piskótát a konyaruhából kitekerjük, a belsejét megkenjük a lekvárral, föltekerjük, szitával meghintjük porcukorral és tálra tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése