2012. március 15., csütörtök

Krémsajtos minipogácsa

Zoltán napra készült ez a pogi,aminek előnye hogy nagyon gyorsan összeállítható,és hamar megsül a sütőben a mérete miatt.Nagyon jó frissen,így az első adag nem is élte meg a másnapot.Levesnek vagy vendégvárónak is szuper.(előmelegített sütőben,180fokon,kb.15-20percig sütöttem)


Hozzávalók:

60 dkg liszt
25 dkg margarin
2 db tömlős krémsajt
3 dkg élesztő
kevés langyos tej
10 dkg trappista sajt
kömény- vagy szezámmag

tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral.
A tészta hozzávalóihoz hozzáadjuk az élesztőt, és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy se túl lágy, se túl kemény ne legyen.
Jól összedolgozzuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Tojássárgával megkenjük.
Megszórhatjuk reszelt sajttal és kömény- vagy szezámmaggal.
Kicsit pihentetjük mielőtt a sütőbe tesszük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...