2012. március 20., kedd

Kókuszos csavart kalács

Ezt most nem én készítettem,édesanyám kihasználta azt hogy csütörtökön nem kellett dolgoznia,és alkotott egész nap,aminek az egyik eredménye ez lett.Meg is beszéltük hogy ennek még lesz folytatása, mert szuper finom lett,és más töltelékkel is fogunk próbálkozni.Szerencsémre múlt héten is kiélhettem a kókuszmániámat.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2,5 dl tej
1,5 dkg élesztő
6 dkg cukor
1 tojás
5 dkg langyos vaj
5 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:

1/2 dl tejben elkavarjuk az élesztőt, kevés cukrot teszünk bele, majd hagyjuk, míg az élesztő elkezd habosodni.
Ekkor hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, és puha, rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
Hagyjuk duplájára kelni, majd 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk.
Megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a cukorral és a kókuszreszelékkel, majd a hosszanti oldalán feltekerjük.
Az így kapott tekercset hosszában ketté vágjuk, az egyik végénél kb. 3-4 cm-en egyben hagyva. A 2 szárat megcsavarjuk egymás körül, vigyázva, hogy a vágott felülete nagyjából mindig felfelé irányuljon.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
(180fokon sütöttem,alul-felül)
Tűpróbával ellenőrizzük a kalácsot, hogy belül is átsült-e. Ha a sütőnk erősen pirítana (mint a miénk), akkor félidőben takarjuk le a kalácsot sütőpapírral, hogy ne égjen meg a teteje.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...