2012. március 23., péntek

Rántott gombás rizsgolyók

Mivel édesapám mostanában rászokott arra,hogy péntekenként nem eszik húst,ki kellett neki találni 1-2dolgot.A rizst imádja minden mennyiségben,így úgy gondoltam hogy abból készül neki valami.Ez lett belőle,köretnek és főételnek is megfelelő és laktató,sőt így a maradék rizst is felhasználhatjuk.Még édesanyámnak is ízlett,pedig ő nem szokott rizst enni.


Hozzávalók:

20 dkg főtt rizs
20 dkg gomba
1 ek vaj
só, bors
1 dl tej
1 ek liszt
1 tojás
2 ek petrezselyem
panírozáshoz:
1 tojás
zsemlemorzsa
sütéshez:
olaj

A gombát mossuk meg, szeleteljük fel.
Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, pároljuk meg a gombát, sóval, borssal fűszerezzük.
Szórjuk meg liszttel és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet is.
A tűzről levéve keverjük hozzá az egyik felvert tojást, az aprított petrezselymet és a főtt rizst.
Hagyjuk kihűlni, majd formáljunk vizes kézzel kis golyókat a masszából.
Verjük fel a maradék tojást, majd előbb tojásba, utána zsemlemorzsába forgatva süssük ki forró olajban a rizsgolyókat.


A recept szerint vizes kézzel kell a golyókat formálni, de nekem könnyebb volt száraz kézzel, ezzel a módszerrel szebbek lettek.
 Fokhagymás tejfölt vagy paradicsommártást is kínálhatunk mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...