2012. március 23., péntek

Csokoládés tejbegrízmuffin

Nagyon-nagyon finom, és fantasztikus tésztájú muffin.A megmaradt tejbedara felhasználására tökéletes.Gyorsan megvan,ha hirtelen vendég jelentkezne, gyorsan el tudjuk készíteni.Íme a recept:




Hozzávalók:

10 dkg csokoládé
2 ek kakaó
3 ek búzadara
3 dl tej
3 ek+10 dkg kristálycukor
25 dkg liszt
fél cs sütőpor
1 tk szódabikarbóna
2 tojás
2 cs vaníliás cukor
2,2 dl tejföl
0,8 dl olaj
elkészítés:

A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot és a búzadarát. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük és amikor langyosra hűlt,  belekeverjük a vaníliás cukrot.
A tojást habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel és az olajjal. A csokoládét megolvasztjuk, elkeverjük a kakaóval és a tojásos masszához adjuk. Belekeverjük a sütőporral és szódabikarbónával elvegyített lisztet és összedolgozzuk .
Ebből a krémből 1-1 evőkanálnyit muffinformákba adagolunk. Ezután púpozott teáskanálnyi tejbegrízt teszünk rá és a forma háromnegyed részéig befedjük a csokis masszával.
Előmelegített sütőben sütjük.
Ha kihűlt, a tetejére porcukrot szórunk.


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...