2012. március 22., csütörtök

Sós kifli pizzakrémmel

A tesóm úgy gondolta hogy elég az édességekből,és a névnapjára valami sósat szeretne.Ez a kifli lett belőle,nagyon jó puha volt,sőt még másnap is szuper(már ami maradt).Az eredeti recepten annyit változtattam hogy raktam bele egy kis tarját(mégis csak pasinak lesz),és a tetejét szezámmaggal megszórtam.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 dkg élesztő
3 dl tej
pici cukor
kevés só
2 tojás
1ek olívaolaj
pizzakrém
Elkészítés:

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejjel felfuttatjuk.
Hozzáadjuk a többi alapanyaghoz úgy, hogy az egyik tojásfehérjét félretesszük.
A tésztát jól kidolgozzuk, majd 1 órán át kelesztjük.
Ezután könnyedén átgyúrjuk, és 2 cipóra osztjuk. A cipókat 2-3 mm vastagságú kör alakúra kinyújtjuk, nyolcfelé szeljük, és az így kapott háromszög alakú tészta szélesebb részére pizzakrémet nyomunk. Feltekerjük, kifli alakúra formázzuk.
Tepsibe rakjuk, majd megkenjük a félretett, kissé felvert tojásfehérjével. Ezután előmelegített sütőben megsütjük(alul-felül,180fokon).

 

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...