2012. június 11., hétfő

Élménybeszámoló: Pannonhalmi Borvidék II. pincefesztiválja

Sajnos Budapestre a Millenárisra nem jutottunk el Gourmet Fesztiválra. De szerencsénkre közel hozzánk,  Nyúlon volt pincefesztivál. Tavaly véletlenül keveredtünk oda, és nagyon jól éreztük magunkat, rengeteg ismerőssel találkoztunk .Idén már terveztük hogy megyünk, mivel most is jó programnak ígérkezett. Szerencsénkre nem szombatra terveztük a kilátogatást, mivel az egészet délután elmosta az eső. Óriási felhőszakadás volt, rengeteg hordalékot hozott magával a víz, még vasárnap is sárban lépkedtünk.

Nagyon nehézkes volt az elindulás, mivel fárasztó volt az előtte levő nap. Délután négy óra körül értünk Nyúlra, nagyon nagyon sok ember volt kinn. A helyszíntől messze tudtunk megállni kocsival.
Rengeteg árus volt kinn, kézművesek, játékárusok, bőrdíszművesek, édességárusok.. . tavaly ilyen nem volt még.

Fantasztikus sajtokat kóstolhattunk

Ahogy sétáltunk felfele a dombon, jobbról és balról is pincék sorakoztak, emellett még voltak sajt árusok is,és még árultak kolbászokat,és felvágottat .
A sajtválogatásunk:)
Kolbászt kóstolunk
Finomságok:)

Volt egy kihelyezett sátor, ott lehetett kóstolópoharat venni (500Ft volt) és kóstolójegyet (ami 100Ft volt), és egy átlagos kóstolás 2-3kóstolójegybe került, de volt 1kóstolójegyes is(és nagyon finom bor volt).
A párom éppen bort választ
Vaskapu utca,pincesor

Jobbról és balról is pincék voltak, elég hamar sorra lehetett kerülni, volt ahol zsíros kenyérrel kínálták a kóstolókat . A pincék reggel 11órától voltak nyitva, este 23óráig. A domb tetején volt a színpad felállítva, ahol egész nap mentek a zenés műsorok. Néptáncosok, táncosok, zenekarok, és énekkarok váltották egymást a színpadon, a fesztivál házigazdája pedig Rákóczi Ferenc volt, aki szintén hozzájárult a jó hangulathoz. A színpad mellett népi gyerekjátékok voltak, körbe pedig büfék.

Hun-dog:)
Este 8 óráig voltunk Nyúlon, de mikor eljöttünk még mindig nagyon sokan voltak.Reméljük jövőre is megrendezik a fesztivált,  nagyon jól éreztük magunkat. Sajnos késünk mentünk,és korán jöttünk el, mivel este "meccset kellett nézni". :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...