2012. június 26., kedd

Júliusi gasztroprogramok

kép:google


IV.Szanki Méz-és Meggyfesztivál
június 29-30.
"Szankon édesebb a meggy,  mint máshol a cseresznye!" Szeretettel várja az érdeklődőket Szank a helyi Bányászparkban. Lesz meggyes pite, meggyes rétes, a nagyoknak pedig meggybor és-pálinka. Népi mesterség tartanak bemutatót, a kiállított tárgyakat meg is lehet majd vásárolni. Programokban nem lesz hiány: sok fellépő, sok koncert, meggykirálynő-választás szórakoztatja majd a nagyérdemű közönséget.

Dél-alföldi rétesfesztivál,Mórahalom
július 6-8.
A helyi fürdő szomszédságában az idén immár 3. alkalommal rendezik meg a mórahalmi rétesfesztivált. Megnyílik a Rétes-utca, lehet kóstolni, vásárolni. Lesz rétesverseny, és egy óriás rétes készítésével megpróbálják túlszárnyalni a Guinness-rekordot. Mindemellett lakodalmas zenekarok, néptáncosok, könnyűzenei előadók, utcabál és tűzijáték mulattatja a vendégeket három napig.


Bajai Halfőző Fesztivál
július 12-15.
A nagyszabású rendezvényen halfőző verseny mellett rengeteg koncertre, táncbemutatóra, kiállításra kerül majd sor. A kicsik számára jó mulatság lesz a kézművesudvar és a népi játéksziget.

Mohácsi Halfesztivál és Sörfesztivál
július 12-14.
A negyedik alkalommal megrendezett vigasságon a sörsátor,a focikupa,valamint a két kategóriában(halászlé,halpörkölt)meghirdetett halfőzőverseny lesz a fő attrakció.

Lipóti Kenyér-és Halfesztivál
július 13-15.
Halászléfőző verseny, horgászverseny, friss lipóti kenyér és sok-sok fellépő. Festői környezetben élvezhetik az idelátogatók a helyi finomságokat. A fesztiválra a belépés ingyenes.


Csintalan Palacsinta Nap,Poroszló
július 21.
A Tisza-tó melletti helységben ezen a napon minden a palacsintáról fog szólni. Lehet versenyezni a sütésben, töltésben és evésben is. A szokásos fesztiválkellékek mellett (kézműves bemutatók, foglalkozások, sport-és gyermekprogramok) karaokeverseny és-show is szórakoztatja majd a nézőközönséget.

Forrás:Vidék Íze magazin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...