Hozzávalók:
1/2 kg liszt (sima)
25 dkg Rama
1/2 dl tej
kevés cukor
2,5 dkg élesztő
1 tojás
220 g tejföl
1ek só
Hajtogatáshoz:
5 dkg Rama
2 lilahagyma
Elkészítés:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az
élesztőt, és felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összekeverjük a sóval,
majd beletesszük a felfuttatott élesztőt, tejfölt, tojást, és az egészet
dagasztófejjel ellátott robotgéppel simára gyúrjuk. Ha túl lágy lenne, akkor
még egy kevés lisztet tehetünk hozzá.
A tésztát 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Közben a margarinon a félkarikákra vágott hagymát
megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A pihentetés után a tésztát vékonyra nyújtjuk, és a hagyma
kb. 3/4-ével megkenjük, majd ránézésre fentről 3 részre osztjuk, és a felső
harmadát visszahajtjuk, erre ráhajtjuk az alsó harmadot. Most egy hosszabb
csíkot kaptunk, erre kenjük a maradék hagymát, majd ezt is háromba hajtogatjuk
ugyanúgy, csak most oldalról.
Újra pihentetjük 1 órát.
Kb. 1 ujjnyira nyújtjuk (ne legyen túl vékony!), és kiszaggatjuk.
Tepsibe tesszük, és még ott is pihentetjük kb. fél órát.
Tetejét tojással megkenjük,
majd előmelegített sütőben
"szépre" sütjük .
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
Erről a pogácsáról már messziről látszik hogy csodafinom! Ki kell próbálnom *.*
VálaszTörlésMa újra elkészítettem,egyszerűen szuper recept:)
VálaszTörlés